Hoi, Ik ben Sam!

Ik kom graag bij jou logeren. Jij bent geboren bij je moeder met spina bifida en/of hydrocephalus. Ik ben gemaakt bij een poppenbouwer en heb ook spina bifida en hydrocephalus. Ik heb een drain en je kunt mijn ruggenwervel bekijken.

Soms heb ik spalken nodig en aangepaste schoenen. Heb jij die ook? Ik heb zelfs een eigen rolstoel, speciaal voor mij gemaakt. Heb jij die ook of heb je geen rolstoel nodig? 

Ik vind het fijn om bij je te logeren, zodat we samen kunnen spelen. Ik wil ook wel graag met je mee naar school, en op je kamer slapen, en kennismaken met je broertje of zusje als je die hebt of je andere familie en vrienden. Je kunt mij alles vertellen wat je wilt.

Ik reis door heel Nederland in mijn eigen koffer, dat kan je ook op de kaart zien. Wie weet ontdek je nog meer kinderen die ook spina bifida en/of hydrocephalus hebben!

Je kan mij ook laten zien aan mensen die niet zo goed weten wat spina bifida en hydrocephalus is en er zelf over vertellen wat je ervan weet. En wist je dat je je eigen paspoort kunt maken? Hierin staat wie je bent, waar je van houdt en hoe jouw spina bifida en hydrocephalus eruit ziet.

Wil je een spreekbeurt geven? Tof! Ik ga graag mee. Op deze website vind je een voorbeeld spreekbeurt en allemaal informatie over wat spina bifida en hydrocephalus is.

Sam
Jongen rolstoel jong

Dit kun jij doen
Steun SBH Nederland op de manier die bij je past

SBH Nederland geeft betrouwbare informatie over de behandeling en zorg rondom spina bifida en hydrocephalus. Wij komen op voor de belangen van mensen met SBH en hun ouders. Help SBH Nederland als lid, donateur of vrijwilliger.

Niets missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en tips over leven met SBH.

Moeder met kind
Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies.
Lees ons cookiebeleid