Waarom deze pop?

Deze pop, Sam, is speciaal gemaakt voor kinderen met spina bifida en/of hydrocephalus. Sam is ontworpen om je kind te helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en meer openheid over spina bifida en/of hydrocephalus. Sam heeft namelijk zelf ook spina bifida en hydrocephalus.

De pop mag bij jullie thuis komen logeren (als je lid bent van SBH Nederland). We hopen dat Sam veel vrolijkheid in jullie gezin brengt omdat je zoon of dochter zich kan herkennen in de pop.

Daarnaast helpt Sam om over spina bifida en hydrocephalus te vertellen. Samen met Sam is het makkelijker om uit te leggen wat je nu precies hebt. Je kind kan bijvoorbeeld op school een spreekbeurt over SBH houden.

Zo helpt de pop om een brug te slaan met een ieder die niet zoveel weet van spina bifida en hydrocephalus. En meer bekendheid leidt tot meer begrip. Een klein bouwsteentje om je zoon of dochter zijn plek in de wereld te laten veroveren!

Jongen rolstoel jong

Dit kun jij doen
Steun SBH Nederland op de manier die bij je past

SBH Nederland geeft betrouwbare informatie over de behandeling en zorg rondom spina bifida en hydrocephalus. Wij komen op voor de belangen van mensen met SBH en hun ouders. Help SBH Nederland als lid, donateur of vrijwilliger.

Niets missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en tips over leven met SBH.

Moeder met kind
Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies.
Lees ons cookiebeleid